14.05.2006 г., 21:47 ч.

Страстна нощ, но не съвсем 

  Поезия
1282 0 3

Петна от шоколад и вино,
догаря восъкът едва,
едно присъствие ранимо
трепти загадъчно в нощта.

Страст телата им изгаря -
дух и тяло във едно.
Колко пъти се повтаря
пиесата във това легло?

Невинна, може би до вчера,
разстила тъмните коси,
сега е сластна тя химера
и жертвите си бавно брои.

Ловецът плячката ще бъде,
от своята победа заслепен
и преди да може да отвърне,
коварно ще е повален.

Вик, добре изрепетиран,
какво ли готви утрешния ден?
Лъжата между тях заспива -
страстна нощ, но не съвсем

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • супер е
  • Как ми е убягнало това, та то наистина е забележително. Браво. на две места си убила ритъма, но не се забелязва много, иначе е много красиво.
  • Много хубаво си я описала тази Страстна нощ!!!
    Поздрави!!!
Предложения
: ??:??