11.02.2018 г., 18:39 ч.

стравот домаќин 

  Поезия » Философска
196 0 0

Стравот само понекогаш е мој домаќин

кога не сакам да бидам јас

кога не можам да смислам лага за двојка

кога немам врати и прозорци

за да излегувам и влегувам во овој живот

и оваа кожа

само понекогаш стравот е мој домаќин

кога ми сервира трпеза

со сочни отрови.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??