7.01.2006 г., 20:00 ч.  

Строшена чаша 

  Поезия
807 0 3


      Строшена чаша
              на  Мама


Падна чаша и строши се!

Бях до нея и видях...

Тя на хиляди звезди разби се,

гледах пода...  занемях!

"- Туй Господи...  защо го стори?"

Попитах аз с шепот тих.

"- Ти ли плащаш аз ли,

ти к'во каза не разбрах?"

Не че струва нещо,

но...  в този съкрушаващ миг,

хей тъй като строшена чаша,

видях живота си разбит!

Там с метлата се наведох,

и прошепнах в полуглас:

"- Ех... Боже мили, ти чашата, а...

остатъка ще плащам аз!"



. . .
Ивайло Атанасов
25.11.2005
Senftenberg - Germany

© Ивайло Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??