28.04.2011 г., 13:42 ч.

Студена пролет 

  Поезия » Любовна
684 0 16

Приспах в очите си червените кристали -

оръжие срещу безволие и слабост.

Студена пролет. Ти примигваш на парцали.

Студът отнесе кратката ни младост.

 

И плътната подплата – черна ризница -

с която се предпазвах от виелици,

сега  прозира – като вярата ти в призрака

на любовта, която двамата застреляхме.

 

А Слънцето над нас, родило пушеци,

се сви - досущ изсъхнала череша.

Към нас насочи дулото на сушата –

и паднахме като неопростени грешници.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??