15.10.2013 г., 21:22 ч.  

Студена вечност 

  Поезия » Философска
413 0 0

Студена вечност

 

Протягам двете си ръце във тъмнината,

прозрачна, бяла, хладна е мъглата...

и сливам се със нея във нощта,

потъвам в глутницата... вълчицата... зова...

В проблясъка на лунна светлина...

долавям поглед жаден...

самотен, хищнически, нежен... хладен,

докосват ме... устни зажаднели,

загръщат ме със топлата си сянка... бледи

и впиват... белезите... дишам свободата...

потапям се в нощта...

не ме е страх

не плача вече.

Прегръщам мрака със ръка,

заключвам... обичта.

Обичай ме сега...

кръвта е моята съдба.

Във мрака сянка съм... вечност студена,

душата ми от мъка и... звяр... вледенена.

 

© Ванина Константинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??