30.09.2005 г., 18:07 ч.

Студено е... 

  Поезия
1362 0 0

Студено е - няма кой да ме стопли,
няма свещ, която да гори,
тъмно е във всичките посоки,
тъмно е и в моите очи.

Студено е и нищо тук не грее,
а теб те няма, ти си ме забравил,
виж - даже слънцето се смее,
че в тъмното сама си ме оставил.

Студено е и няма светлина,
в мрака само ехото звучи,
така протеква в тази тишина,
че даже плаши ме.

Студено е, къде си - да ме стоплиш,
тъмно е, а теб те няма,
студено е, но ти си ме забравил,
а някога били сме двама.

Тази тъмнина ще ме убие,
студено е, студено е у нас,
липсваш ми, а бяхме НИЕ,
сега сме само Ти и Аз.

Студено е, но ти не ме дочуваш,
наоколо е пален мрак.
Аз пак ще стана, зная, че е трудно
от пепел да възкръснеш пак!

© Добромира Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??