26.07.2024 г., 8:23 ч.

Студентски тревоги 

  Поезия » Хумористична
80 0 0

Събудих се веднъж по тъмно

в светлото ни ново общежитие.

Прищя ми се внезапно да се гръмна

за колегата пък нямаше събитие.

 

В офис карах нощни смени -

гонех свободата убеден.

Сутрин хич не бях за Менса

и от физиката вечно победен.

 

Веднага скочих да навличам гащи

събуждайки се псувайки охолно.

Защо не ме събуди бе, сине бащин?

А Димо гледа ме самодоволно.

 

Глупако, събота е - само чух

и блокирах до колене обут.

Позяпах малко тъп кат’ чук

и пак във сънищата се залутах.

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??