31.05.2005 г., 21:04 ч.

Стъпала 

  Поезия
962 0 1
На всяко стъпало от мен
е останала бледа следа
дай ми от твоите стъпки
като глътка жива вода...
***
Небето е слязло до мен
и толкова малко остава
да стигна до него такава
само няколко плоски стъпала...
***
Да ме облее тънката струя
облачен живопад
де се пременя в розови пламъци
одежда съшита от червени лъчи
слънчеви вени да пулсират в плисетата
на звездните ми поли..
***
Дай ми само няколко стъпки
по моята стълба - стъпала от мечти,
за да се превърна в преливащо
облачно сиво-синьо
разлято в обятията
на сребърни небеса
цветен хор от небесни сияния
да построи ново стъпало
от приказка към върха...

© Кая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • малко се губи ритмичността, но е хубаво
Предложения
: ??:??