8.02.2009 г., 10:35 ч.

Суета 

  Поезия » Друга
615 1 2

Суета

 

Тишина и нощна тъмнина.

Дъжд и зимна пустота...

 

Сърцето свито като сираче в дрипа,

душата - птица в клетка...

 

Дали ми е тъй студено от сезона,

или от хорската хладина?

 

***

Пронизителен звук от линейка,

синя светлина в нощта...

 

Май някой пак си отива...

 

След него ще останат само

мечтата за земното богатство,

безсмислената разпра с ближния,

и всички мигове неизживени,

които няма

да се върнат никога...

***

Мислим се за силни, а всъщност сме

толкова уязвими,

мислим се за важни,

а всъщност сме прашинка в ръцете на

вечността...

 

И сме така комични -

в живота поемаме по различни пътища,

но накрая един път ни събира

завинаги...

 

Слепци с очи.

 

Суета на суетите и всичко е лъжа...

© Борислав Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??