Лунна нощ е,
а сенки по вълните
размиват се и отразяват
в залива на надеждата...
В крайбрежно огнище
оплитат ни се съдбите,
горят и се взривяват
на миналото в преждата.
Сега, докосни ме –
покажи ми следата,
разсеяна от бригантината
в спомен.
Сега, излъжи ме –
там, под платната,
плъзни гилотината
с жест вероломен.
Сега или никога –
зарови любовта ни,
сложи кръст на всичко,
удави ме с ридание...
Ако ли не –
приеми ме така
и ревността превърни
в състрадание.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени