Колко радост, колко песни,
колко смях – игри чудесни!
Я –
с каква е красота
наредената елха,
от ръцете на деца,
що на пода се търкалят...
и боричкат се, и маят.
Днес е празник, тъй велик –
тъй велик и тъй честит...
Днес, е Новата Година:
- Да е светла таз година!
Да е сита! Да е щедра!
Да изпратим я
с надежда!
И със здраве
до година...
До година –
до амина!
31.12.1983 г.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени