28.04.2011 г., 23:51 ч.

Сутрешна молитва 

  Поезия » Гражданска
1301 0 0

 

 

 

Сутрешна молитва.

 

Дай ми сили, господи, да презареждам

от неорганичните неща.

Панелни блокове насреща,

със сирене от нефт юфка.

 

С усмивка дай ми сили да посрещам

деня. Нощта спокоен да усещам,

и без погнуса вестниците да чета.

И дай ми сили също -

да дишам черна прах.

 

Помогни си сам,

за да ти помогне господ!

И въпреки че тази мъдрост аз я знам,

в молитва съм потънал цял.

 


28април2011

София

 

 

 

 

 

 

 

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??