4.04.2008 г., 20:16 ч.

Сватбен ден 

  Поезия
993 0 10

Сватбен ден

 

Пак отиваш ти при нея,

но този път завинаги оставаш там.

Венчален пръстен, камбаните да пеят -

щастлив ли си - не искам и да знам.

 

Бяла рокля, перфектната усмивка,

тежък грим и музика красива.

Тъжно гледам нейните извивки -

на нейно място щях да съм щастлива.

 

Пристъпваш бавно - усещам как ме гледаш -

сърцето бие лудо, спомняш си, нали?

Недей ме гледа, че повече ще страдаш,

за теб ще скрия горчивите сълзи.

 

И камбаните пак тържествено забиват,

и Господ казва, че празник уж е днес,

когато две сърца в едничко се събират,

било прекрасна и щастлива вест.

 

На празника присъствам, но искам да заплача,

загубих всичко свято аз за миг.

След тежкото ти "да" назаде аз закрачвам -

сълзи напират, душата стене с вик.

 

И тръгна ти завинаги със нея -

не се обръщай отново ти към мен.

Камбаните църковни за тебе днес ще пеят -

за щастието твое, за твоя сватбен ден...

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??