26.01.2012 г., 19:19 ч.

Свечеряване... 

  Поезия » Пейзажна
2419 0 58

 

 

 

            Тополите с връхчета голи
            по залез в небето припалват искра,
            на брега край реката върбите 
            се гушат в покров изтъкан от мъгла.

            Самотният вятър врабците 
            прогонва, замръзва в обкови от скреж
            тишината след сенките крехки,
            потулва се в облаци месецът блед.

            Белеят пътеките снежни
            по тъмната длан на вечерния мрак,
            на реката през шепите мокри
            изтича последният миг на деня.

 

 

         

        http://www.youtube.com/watch?v=jwStDK2_qpw 

 

    Музика > Loreena McKennitt - In The Bleak Midwinter

 

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??