Тополите с връхчета голи
по залез в небето припалват искра,
на брега край реката върбите
се гушат в покров изтъкан от мъгла.
Самотният вятър врабците
прогонва, замръзва в обкови от скреж
тишината след сенките крехки,
потулва се в облаци месецът блед.
Белеят пътеките снежни
по тъмната длан на вечерния мрак,
на реката през шепите мокри
изтича последният миг на деня.
http://www.youtube.com/watch?v=jwStDK2_qpw
Музика > Loreena McKennitt - In The Bleak Midwinter
© Магдалена Костадинова All rights reserved.