19.07.2005 г., 23:45 ч.

Свещ 

  Поезия
856 0 0
Тъмнина... а в нея - нищо,
няма и искрица светлина.
Пустота... а в нея - нищо,
няма даже самота.

Но във тъмнината пламва свещ
с жълта, бледа светлина...
Виждам пак светът около мен,
чувствам мека топлина.

Скоро пламъкът догаря...
трепва в миг. А после - тъмнина.
Само споменът за тази свещ остава,
споменът, и малко топлина...

© Абвг Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??