На милата ми майка
и всички божествени жени
Камбана е душата ти звъняща.
Молитва е към Бога с тръпнещ зов.
С добро мечти към сбъдване изпращаш
и тъмна нощ разгаряш със любов.
Звездите те целуват - нежнобяла
и лунна песен в твоя пулс тупти.
В косите на морето засияло
диханието свое вплиташ ти.
И ангели с криле небесно звездни
под булото Господне те крепят,
защото благост в думите ти блесва
и стопля с обич ледения свят.
Ти слънце си и изгрев за душата.
От извора ти пия, лъч свещен.
На всяка тъмна мисъл по земята
ти слагаш край. Светица си за мен!
© Цветето Б. Всички права запазени