Jan 3, 2021, 10:02 PM

Светица 

  Poetry
374 5 8

                            На милата ми майка

                      и всички божествени жени

 

Камбана е душата ти звъняща.

Молитва е към Бога с тръпнещ зов.

С добро мечти към сбъдване изпращаш

и тъмна нощ разгаряш със любов. 

 

Звездите те целуват - нежнобяла

и лунна песен в твоя пулс тупти.

В косите на морето засияло

диханието свое вплиташ ти.

 

И ангели с криле небесно звездни

под булото Господне те крепят,

защото благост в думите ти блесва

и стопля с обич ледения свят.

 

Ти слънце си и изгрев за душата.

От извора ти пия, лъч свещен.

На всяка тъмна мисъл по земята

ти слагаш край. Светица си за мен! 

© Цветето Б. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??