26.04.2023 г., 9:36 ч.

Светлата страна на диаманта 

  Поезия
227 3 2

Диамантът бил някога въглен

в зората на своя живот.

А преди да се прероди

е живял може би

като свято зелено дърво.

 

Под него може би медитирал е Буда

със свойте адепти наоколо.

И мислите му - част от вечното слово

летели в безгрижност свободна.

 

Той казал на дървото и на природата:

"Не се свени много - бъди!

Не се повлиявай негативно от другите -

те лоши са, но добър бъди ти!"

 

Тези думи пропивали всяко съзнание,

на всяка под слънцето твар.

И изкристализирали след хилядолетно страдание

в най-бляскавия на Земята диамант!

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??