Диамантът бил някога въглен
в зората на своя живот.
А преди да се прероди
е живял може би
като свято зелено дърво.
Под него може би медитирал е Буда
със свойте адепти наоколо.
И мислите му - част от вечното слово
летели в безгрижност свободна.
Той казал на дървото и на природата:
"Не се свени много - бъди!
Не се повлиявай негативно от другите -
те лоши са, но добър бъди ти!"
Тези думи пропивали всяко съзнание,
на всяка под слънцето твар.
И изкристализирали след хилядолетно страдание
в най-бляскавия на Земята диамант!
© Хел All rights reserved.