/на едно новородено ангелче/
Дете, когато се роди
вселената блажено се усмихна
и мигом тя криле ти подари,
по своя път безгрижно да политнеш.
Дете, когато се роди
светът въздъхна, сякаш сила будна
прегърна те от райски висоти
с уханията си неземно чудни.
Желано чедо, светлина бъди,
безмерна радост, щастие, отплата
за всичките тревоги и мечти,
омайно цвете, билка за душата.
Събуждай любовта! Палѝ искри.
Разгаряй факлите навред в сърцата.
Светулчицата в тоз` живот бъди,
що свети и огрява тъмнината.
06. 10. 2021 г.
© Таня Мезева Всички права запазени