31.10.2014 г., 11:43 ч.

Светлина и тъмнина са синоними 

  Поезия
918 0 0

Светлина и тъмнина

са синоними.

Ще питаш: "Как така?"
Ей така, във рими.

Късно вечер, в тишина,

на масата

замислен над гримасите

на нашата душа

запитах се:

"Какво са радост и тъга?"
Две враждуващи сестри.
Но дали са толкова различни?
Чакащи зад две врати...
Едната–в светлина се нищи,

другата в тъмата се таи.
Две страни на луна,

половини на пълна душа.
Светлина и тъмнина
са синоними,

където се споделят

радост и тъга.

Сигурно ще питаш:

"Къде ли е това?"
"Как къде?
В дома на любовта!"

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??