23.05.2019 г., 23:48 ч.

Светлината е музика 

  Поезия » Философска
252 0 0

Светлината е музика

и аз съм частица от нея.

Малка частица

от необятната шир.

 

Всяка сутрин

със слънчев лъч си играя.

Умът ми полита

в безкрайния мир.

 

Вечер звездите

броя си с наслада

Пътувам със мисли

по Млечния път.

 

Един ден, дори да ме няма,

ще бъда пак там, в тишината.

Малка звездица, от изток изгляла.

Житен клас в узрялата нива.

 

Ще скитам на воля

между звездни светове

и земята,

във твоите мисли

и в родния дом.

 

И ще бъда по-жива от всякога.

На светлината аз правя поклон.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??