18.08.2023 г., 20:00 ч.  

Светулката на варненския плаж 

  Поезия » Любовна
196 4 3

СВЕТУЛКАТА НА ВАРНЕНСКИЯ ПЛАЖ

 

... понеже нас съдбата ни разделя – но все не смогва да ни разделѝ,
пак ще те чакам в събота, в неделя да седнем с теб на черните скали,
да те погледам колко си красива! – да ми се вейне роклята ти клош,
за теб и стихче – във това ме бива, да ти напиша в тази свята нощ! –
под нас морето нека да се гърчи! – да озвереят морските вълни,

 

ще ти река под плажното чадърче, че си Жена над всичките жени!
Ще ти събирам мидички по плажа, с канап ще ти ги вържа на гердан –
Жена за Лувъра, за Вернисажа, Жена – Светулка в мъжката ми длан.
На плажа – опнал дрипава постеля, без тебе жив крушенец върху риф.
Дано те прати Господ Бог в неделя? И в понеделник да осъмна – жив!

 

18 август 2023 г.
гр. Варна, 12, 40 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е цял, любовен поетичен филм за очакване на една споделена неделя
  • Дано те прати Господ Бог в неделя? И в понеделник да осъмна – жив!

    Неподражаем!
  • Харесва ми поезията ти и винаги, когато имам възможност, те чета.
Предложения
: ??:??