20.01.2013 г., 22:27 ч.  

Светът без нас 

  Поезия » Оди и поеми
597 0 0

                                                     Светът без нас

 

                                 Светът без нас - дърво без корен,

                                 което със времето става на прах,

                                  светът без нас - кът необзорен,

                                  не видян, непрославен, а тъжен и плах.

                                  Светът без нас - съдба онемяла,

                                   от страшния огън навред ще гори,

                                    ще гори и ще плаче, че нас ни няма 

                                    и малко по малко в дълбок сън заспи.

 

 

                                    Светът без нас ще тъне в самота,

                                     ще се моли на бог да върне човека,

                                    за  да има отново човешка ръка,

                                    която си прави в света пътека.

                                    Светът без нас - дърво без плод,

                                    не би могъл без нас да вирее,

                                    и няма да има такъв народ,

                                    който по него върви и пее.

 

                                   Светът без нас - птица без крила,

                                     не лети и не може веч да живее,

                                   но ето без нас е тъжен света,

                                   дори и слънцето без нас не грее.

                                   Светът без нас - увяхнало цвете,

                                   болест би хванал страшна и зла,

                                   събрал на всички греховете 

                                   и станал вечно черната река.

 

                                   Светът е обречен без свойте чеда,

                                   обречен да бъде красив и богат,

                                 като корен, останал без капка вода,

                                  като вечна пустиня и черен ад.

                                  Картина зловеща би щял да бъде,

                                  отломка останала в космоса той,

                                  без смисъл създаден и без да пребъде,

                                  във адския капан на зъл герой.

                                    

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??