6.06.2020 г., 7:57 ч.

Светът на себелюбците 

  Поезия » Гражданска
694 1 3

В този живот себелюбците,
света що превзели са днес,
сипят хулещи думи
юнашки... по всеки адрес.

Все недоволни, отричащи
светлото с лека ръка,
към бъдното користно тичат,
вирнали „гордо“ глава.

Ехидно, без глас се присмиват
на „овчето стадо” сега,
за вълци приели се сити,
пак хищно захапват стръвта.

И често зад благи усмивки
души си отровни таят,
обтегнали жили и мишци,
чуждото дебнат със страст.

Стълби катерят по няколко,
да стигнат върха обозрим,
а после юмруци размахали,
налагат си Аз-а „значим”.

А „овчето стадо” заблеяно
от страх мълчи ли, мълчи,
на Бога се моли отчаяно,
Спасителят нов да роди.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??