7.01.2015 г., 22:54 ч.

Светът убива своите поети 

  Поезия
726 1 10

Поезията много ли ви свети?

Тогава тъмни очила сложете...

Светът убива своите Поети,

за да им кичи гробовете с цвете...

 

Светът убива своите Поети,

а после с ореол ги увенчава...

Излишно е. Родените да светят

са надживели суета и слава...

 

Светът убива своите Поети,

а после със салюти ги изпраща...

Излишно е. Родените да светят

с безсмъртие живота земен плащат.

 

Светът убива своите Поети...

Дубарова и Фотев, и Есенин...

Безскрупулно. Брутално. И нелепо...

Все някога ще стигне и до мене.

 

Светът убива своите Поети...

Цинично. Прозаично. Безсърдечно...

Но всеки стих е стълба към Небето.

Поет ли е - осъден е! На Вечност!

 

 

 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??