31.01.2019 г., 19:47 ч.

Светът в нас 

  Поезия » Свободен стих
492 0 0

 

 

Светът който е във нас

забутан в ъгъла кротува.

Оплетен в страхове, заблуди, страст,

липсва, без да знаем дори че съществува.

 

Той е някаква магия.

Чувстваш сила, чувстваш пълнота.

Разбих стена да я открия,

море преплувах, прерових планина.

 

Това е късче от природа

с него сме дошли на този свят.

До го запазиш или стъпчиш е залога,

със себе си да си едно, или с непознат.

 

Ако поискаш този свят да оживее

и в едно със себе си да бъдеш ти,

виж птичка как за пиленце милее,

цвете как расте, гората как шуми.

 

 

 

 

 

Ю. Р.

© Юрий Радулов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??