Светът който е във нас
забутан в ъгъла кротува.
Оплетен в страхове, заблуди, страст,
липсва, без да знаем дори че съществува.
Той е някаква магия.
Чувстваш сила, чувстваш пълнота.
Разбих стена да я открия,
море преплувах, прерових планина.
Това е късче от природа
с него сме дошли на този свят.
До го запазиш или стъпчиш е залога,
със себе си да си едно, или с непознат.
Ако поискаш този свят да оживее
и в едно със себе си да бъдеш ти,
виж птичка как за пиленце милее,
цвете как расте, гората как шуми.
Ю. Р.
© Юрий Радулов All rights reserved.