22.10.2007 г., 14:12 ч.

Свири за мене, любими 

  Поезия
622 0 3

Свири за мене, любими...



Обичам нежното твое докосване -
плахо като по струна на арфа.
И акорд след акорд - опиянение,
сърцето в захлас запленява...

Изгарям, когато нощем докосваш ме,
нежно - като с перце на китара.
Под майсторските длани запява душата
за тебе нежна и страстна балада...

Обичам, когато докосваш ме
като бели клавиши на пиано,
и
зтръгваш всеки звук, всяко стенание
с нежност... със завидно старание..

Та ти си майстор, виртуоз с таз цигулка!
С лъка изкусно струните галиш,
нота след нота като със страстна милувка
с музика жарка тялото палиш!

Изгори ме в забързано темпо!
Пороби ме с мелодия властна!
Нека в плен на музиката остана аз вечно...
Свири за мене, любими, все тъй прекрасно!

© Надежда Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен стих, много истински, като романтична симфония. Толкова е образен и едновремено с това емоционален, че е истински въздействаш при четене и слушане.
  • Браво хубав стих си написала
  • Красив стих!
Предложения
: ??:??