2.12.2010 г., 16:38 ч.

Свобода 

  Поезия » Философска
365 0 3

          Прекрасна си ти, Свобода,

          зареяна в простора птица,

          с мощта на своите крила.

 

 

          Прекрасна си ти, Свобода,

          понесли се във огнен танц,

          искрящи слънчеви петна.

 

 

          Прекрасна си ти, Свобода,

          като сияйната Зорница,

          красавицата на нощта.

 

 

          Прекрасна си ти, Свобода,

          блестяща утринна роса,

          застлала жадната земя.

 

 

          Прекрасна си ти, Свобода,

          по-сладка даже от меда

          във центъра на пчелна пита.

 

 

          Прекрасна си ти, Свобода,

          сега жадува те Света,

          ела и в него засели се!

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??