Свобода
Oковани във вериги
От безмилостни ръце
Несправедливо обвинени
Те са с борбено сърце
Хвърлени на тъмно
Всеки чака своя край
Дори да гледат много тъжно
Всеки иска своя пай
Но ние ще намерим за вас
Храна и вода
защото искаме с нас
По пътя да вървим
За да намерим в този час - заедно
И други като нас търсещи едно
Накратко свобода
Грешните са с власт
Спечелена на търг
Раздават я чрез вас
Но по малко и на нас
Всеки следващ ден лети
Лошите сега кроят
Планове за мен и теб
Часовете те броят
Но ние ще намерим за вас
храна и вода
защото искаме с нас
По пътя да вървим
За да намерим в този час - заедно
И други като нас търсещи едно
Накратко свобода
© Васил Найденов Всички права запазени