Свят
На Басри Низам
И - изгубил и смях,
и пътека, и сили -
изведнъж осъзнах:
Не им вярвай, Емиле! -
Има някъде свят,
радостта ни отнесъл,
в който зимите спят.
И е светло до десет.
И се губят, по две,
във улуците - птици.
И валят цветове.
По треви и пшеници.
И какво, че светът
крие още адреса?! -
В него зимите спят.
И е светло до десет.
© Емил Хаджидиев Всички права запазени