7.12.2019 г., 20:14 ч.

Свят 

  Поезия » Свободен стих, Друга
430 0 1

Светът устроен е еднакво,
раждаш се а след време ще умреш.
Живота чувала съм казват ,
че е дълъг , други че е къс.

 

Дали за добро или за лошо ,тук си на земята,
съдбата своя винаги можеш да обърнеш.
Живота относителна  е мярка ,
стига да знаеш как да го живееш .

 

Вярно някой ден ще си отидем 
и важното няма да е кой си бил, 
а какво оставил си след себе си.
Да бъдеш приживе известен,

 

дали е истинско признание
или да те хвалят докато там си бил,
а след това е важно дали някой ще си спомни,
че имало те е на този свят.

 

Без значение какъв си -
дали си черен или бял,
дали добър си или зъл,
дали религията ти е една и съща,

 

след като отидем си от този свят, всички
лягаме прегърнати от черната земя.
Не изпълвай сърцето си със злоба 
и не искай известност на таз земя,

 

а задай си ти въпроса:
Кое наистина ме прави най-щастлив?
 

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е това е въпроса. И отговорът има смисъл.
Предложения
: ??:??