1.02.2014 г., 21:22 ч.

Свят между дланите 

  Поезия » Любовна
505 0 4

Наливай ме във чашата кристална

на влюбеното си до смърт сърце.

Рисувай ме в картина гениална

с прикрито от загадките лице.

 

Аз вино силно съм – ще те опия,

ще влея блясък в твоите очи.

А от портрета ще струи магия,

която тайните ще премълчи.

 

Във песен нова ти ме композирай

и на сирените ме подари.

А после със любов перо избирай

и в страстни стихове ме опиши.

 

И аз ще пея със вълни зелени,

във плен ще взема твоята душа.

Ще мина през безкрайните вселени

и във стиха ти огнен ще горя.

 

Защото съм и вино, и магия,

и стих, и песен в морска дълбина.

За теб света във дланите ще скрия...

Защото аз съм влюбена жена.

© Любка Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??