24.03.2024 г., 12:28 ч.

Свят за Обич и Добро 

  Поезия
147 3 2

СВЯТ ЗА ОБИЧ И ДОБРО

 

... навярно ми се връщат добрини,

които нявга някому съм сторил? –

щом Бог ми праща пролетните дни,

и плиска щедро слънчице отгоре,

през иглени шпионки и врати

не гледа никой никого под вежди,

и – щом отново над света лети

балончето ми, пълно със надежди,

и бирниците стават по-добри,

щом работата гледат си през пръсти,

и отчето във храма – без пари! –

за мене кротко трижди се прекръсти,

щом дръпнах и ръждивото резе,

с три бирички съседът ме почерпи,

дори донесе шепичка мезе! –

едно пакетче тиквени на «Керпи»,

е, нещо става с тоя готин свят,

щом днес дори не ме залая куче...

 

Човекът за човека да е брат! –

това на Първа пролет ми се случи.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??