17.04.2009 г., 17:02 ч.

Свърши вече 

  Поезия » Любовна
578 0 2

Свърши вече... мислех, че не може.

Свикнах да те виждам все до мен

и този свят изглеждаше нищожен,

но и красив, осмислен, споделен...

Свърши вече... но не го съзнавам.

Още те усещам в същността си

с онзи смях, напомнящ за тогава,

за нишката, която май се скъса.

Свърши вече... нищо друго няма.

Времето ни заедно изтече

и с песен за една любов голяма

аз никого не ще посрещам вечер.

Свърши вече... миг преди да почне -

онзи миг преди да те целуна.

Слънцето залязваше нарочно

на хоризанта на душата-струна.

И свърши... а животът ми остана.

Ти също продължи да го живееш.

Но днес тъга незнайна ме обхвана

за теб, с когото някога се смеех.

За теб, когото някога обичах

и танца на сърцето посветих.

Но свърши вече... времето изтича

и аз потъвам в тъжния си стих.

 

 

© Даниела Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми ритъмът определено. Има хора на твоята възраст, които нямат усещане нито за ритъм, нито за рима (не че всеки стих трябва да е римуван, де)...
    Та, поздравления - продължавай да пишеш!
  • раздялата с любимия човек ни кара да потъваме в тъжни рими.. Така е!! Лекуваме душите си !!
Предложения
: ??:??