23.07.2019 г., 11:36 ч.

Събирач на моменти 

  Поезия
334 2 2

Accidit in puncto, quod non contigit in anno.

(В един миг се случва това, на което не си се надявал с години.)

                          Лат. сентенция
 


 Тук сега по-лошо става. Няма смисъл от лъжа.
Тази смазана държава се нуждае от крила!
Жадно пиле пее в дните и према̀ла го мори!
Ти ли скри искри в очите на зелените съдби?

Мен боли ме, че децата ще пораснат без дъга;
в ден, без име и с окраска на злочестите лица.
Как да купя всяка болка и с какво да я платя?
В мрак се возя на двуколка към световната тъга.

Път без знак се вие близо и прелива той в нощта,
милвам мак и се изнизвам пак през задната врата.
Фрак за мъжката фасада, крак, потупващ по адѐт.
Злак изпълва ме с наслада, но и стройният куплет.

Врява чух и се обърнах към лазурния лиман,
там появата ти зърнах, ще напиша и роман
за вълните на морето и за женските сърца...
Погледни сега поета и подай му ти ръка...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??