20.01.2006 г., 22:09 ч.

Съблазнена 

  Поезия
684 0 1

Съблазнена



От дъното на тънеща забрава
по здравото въже на дързостта
с искра в поглед тя ми припълзява
онази стара книга – любовта.


Четях и препрочитах нейни басни
прелиствах и затварях и не спах
и пътища пресичах магистрални
вулканите запушвах си от страх.


Но нейде от пътеки третокласни
по тайни друми ,рано ,призори
притихнала с дрехите си прашни
причаква да отлостя си врати.



Борих се ,за напред е непотребно,
развявам бяло знаме от далеч
за кой ли път, предавам се и смешно
изглеждам в тази маска на борец.



Боли ме и кърви ,но не признавам
пред себе си ,та камо ли на вас
и тайнствена,замлъкнала оставам
непипната,а любена от страст.

© Милена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • до сега само писах шестици, но това е още едно от твоите великолепия, а е оставено без коментар и не се сдържах
Предложения
: ??:??