Съблазън – пояс
Сърцето е отворен цвят,
в очите свети огън.
Сломената душа мълчи,
измъчвана от спомен.
Сърцето свети и цъфти,
в очи – стаена горест,
душа осъдена скърби –
съблазън хвърля пояс.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Всички права запазени