3.07.2022 г., 15:36 ч.

Събор надпяване 

  Поезия » За деца
300 0 0

 

 

       Днес кълвачът пощалъон

       все летя от клон на клон

       и разнесе новината

        по полята и гората!

       Утре до най - големия бор

       ще има песенен събор.

       Птичките ще се надпяват

       и награди ще раздават.

       Във уречения ден

       много птици долетяха.

       Всеки стегнат,пременен,

       на поляната се сбраха.

       Запяха първи чучулигите.

       След тях подеха пък авлигите.

       Песнопойци са добри,

       пеят още от ранни зори!

       Тук синигерите шарени

       се надпяват със скорците.

       Те пък, с точици нашарени,

       мислят се за най - добрите.

       Кукувичките си кукат,

       бухалите тихо бухат.

       Но внимание,отпред

       излиза важен и напет

       гарванът със черен фрак.

       Криле разперва,тропва с крак,

       но какъв ужасен грак

       неочаквано надава!

       Бъркотия вред настава -

       всички свирят и дюдюкат :

       " Бързо махай се от тука!"

       А съборът продължава,

       интересно взе да става.

       Пеят чинки,калдаринки,

       ту самички, ту в дружинки,

       лястовички и врабчета -

       хор голям са, цяла чета.

       Изведнъж по - тихо става -

       славеят се появява.

       И когато той запява,

       стихва всяка врява.

       Ненадминат е певец

       този малък хубавец.

       Песните му са прекрасни,

       слушаш го и се прехласваш!

       Хубав беше тоз събор!

       Косовете в дружен хор

       най - накрая го закриха.

       Майстори певци откриха

       и таланти стари,млади,

       тръгнаха си със награди.

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??