16.05.2010 г., 23:27 ч.

Събота и неделя 

  Поезия » Хумористична
759 0 3

Събота

 

Събота е тъмносиня.

Като време във пустиня

всичко тъне в тишина,

в мълчалива красота.

Ден почивен е, ура!

В настроение от сутринта

и със лекичка походка,

хоп, излизам на разходка.

В парка днес е гъч обаче

и едва-едва се влачат.

Всеки иска да разпуска

след солидната закуска.

Я кафе, я чай да гепат,

време малко да утрепат.

Въздух свеж навън да дишат,

във пейзажа да се впишат.

А след дългото разглеждане

време е за презареждане.

След оглеждане внимателно

се избира по-старателно

най-удобното кръчме

за кебапче със кюфте.

С порция картофки

или зеленчуци рохки.

Биричка за настроение,

да отпуснем поведението.

Че денят е за почиване,

за отмора, релаксиране.

В парка или планината,

с два-три сандвича в торбата,

важното е да успеете

истински да се посмеете.

Вечер танци, дискотека,

хвърляме два-три гюбека.

Изтощени се прибираме,

цяла нощ да се събираме.

Или може някой филм

да погледаме с любим.

После нежно да се гушнем,

тиха музика да слушаме.

Да заспим до сутринта

във блажена тишина.

 

 

 

 

 

 

 

Неделя

 

Неделята е портокал,

цвят оранж със плам и жар.

Сутрин с лекичка закуска

телевизора си пускам.

Гледам там какво ли не,

пия първото кафе.

Вестникът прелиствам,

гледам или се замислям.

За събития, проблеми,

актуални, наболели.

Пак чета, прехвърлям

и накрая го захвърлям.

Вторият почивен ден

е за домакинство отреден.

Чистене, пране, чинии,

прах и пода да измия.

Хлопам, тропам, щракам,

нищо не протакам.

Най-много за час

гледам да оправя аз,

че следобедът е мой

за почивка и покой.

Правя нещичко приятно -

вана с пяна ароматна

или книжка романтична,

филмче, нещо непрактично.

После пак в реалността

връщам се към пет часа.

Биричка си взимам,

бавничко отпивам

и мезенце мъничко

си нарязвам тъничко.

Телефонът проверявам,

на двама-трима позвънявам.

Ще се видим или не,

да се разберем поне.

Ако искат, аз съм Ок,

ако не, със дълъг скок

пак се мятам на дивана

с намерение да стана

чак, когато осъзная,

че ми писва да се шляя.

Слагам маска на лицето,

мажа си със крем ръцете,

всичко се подготвя в мен

пак за утрешния ден.

Лягам рано, имам норма,

за да съм в перфектна форма.

Че с неделята настъпва, зная,

пак на седмицата края.

© Десислава Бузова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За доста дните са все съботи и недели...
  • представа си нямаш как се забавлявам тук
    израпирах си и двете по два пъти

    на първото

    важното е да успеете
    истински да се посмеете.

    това го вакрах на едно две места като припев
  • Много весело си го написала! Хареса ми !!!
Предложения
: ??:??