20.01.2008 г., 14:29 ч.

Събуди се... 

  Поезия » Пейзажна
665 0 2

Събуди се

и погледни през прозореца танца на нежната зора.

Стани,

излез навън и повърви по росната трева.

Вдишай

аромата на природата, аромата на ухайните цветя.

Чуй

ромона на поточето, на игривата бълбукаща вода.

Разходи се

покрай дърветата на живата борова гора.

Вдигни глава

и погледни с трепет бездънната небесна синева.

Вслушай се в песента на вятъра

и усмихни се под усета на слънчевата мека светлина.

Отправи

тогава поглед към пърхащата пеперуда с копринени крила.

Доближи се

и усети обгръщащата, тази цветна фея, топлина.

Докосни я

и съгледай в нея отражението на моята душа.

Остави я,

нека отлети - свободата е моята съдба...

© Магика Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря много,наистина се радвам,че ви е харесало.
  • Миличка, този стих май ще ми стане един от любимите!!!
    Разходих се по стъпките на твоя стих!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??