1.11.2015 г., 20:31 ч.

Събуди се, Тодоро 

  Поезия
248 0 0

(Честит празник на народните будители)


Отдавна е полегнала Тодора
и сън дълбок отдавна я гризе.
Въргалят се боклуците по двора,
а няма кой добре да помете.


Тя в сънища красиви днес витае.
Стани, Тодоро, стига вече спа.
За чистотата и децата знаят,
е нужна и ръка, а и метла.


Дворът ти е малък като шепа.
Стани, Тодоро, и го помети.
Фалшива радост има във човека,
когато дълго и дълбоко спи.


Ала Тодора спи, не се пробужда.
Боклуците се трупат и множат.
Поддръжка за уютноста е нужна,
а не поддържат тия дето спят.


Кой Тодора може да събуди?
Кой ще и помогне да смете?
Будителите, смятат ги за луди,
че чистота и ред обичат те.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??