10.06.2012 г., 8:23 ч.

Събуждане на принцеси... 

  Поезия » Философска
565 0 2

 

 

 

Събуждане на принцеси...

  ( приказка за пораснали )

 

Скъпа спяща Принцесо,

идвам с тайна страхотна-

в нея вплетена в песен

е Страстта на Живота.

 

Аз със нея прескочих

зидовете обрасли

със дървета високи,

със бодили и храсти...

 

С тая тайна чаровна

идвам да те целуна,

че откакто се помни

Любовта все е луда...

 

И  не мога понесе

сто години!...О, хайде

събуди се Принцесо,

на мига обладай ме!..

 

...И се знае: тогава

следва сватба разкошна,

но защо премълчават

всички  тайната  нощна,

 

във която Принцесо,

невенчана Невясто

ще се любим отнесено,

запъхтяно и страстно!...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??