6.10.2019 г., 14:07 ч.  

Съдба 

  Поезия » Гражданска
369 1 0

Съдба

 

Знам ли що решила е съдбата?

Днес съм тук, а утре ще съм там

заровен на два метра под земята,

и най-накрая ще остана сам!

 

А съдбата грешки май не прави!

Преценила е кога, къде.

Никого тя няма да забрави!

Зле ли си живял или добре

 

сигурно не я интересува?

Може би така е най-добре!

Да я лъжеш и да се преструваш,

да избягаш! Няма на къде!

 

Тя ще те преследва тъй до края,

до последните ти земни дни!

После или в Ада, или в Рая

другият живот ще продължи!

 

Но със тебе пак ще е съдбата

и във Ада огнен ще гори!

Или в Рая, там, между цветята

ще върви по твоите следи!

 

05.10.2019 г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??