Съдба,
защо си тъй жестока?
Защо отне ми любовта?
Защо в пустиня
ти превърна
моята душа?
За всяка усмивка
щастлива,
роня горчива сълза.
За всяка любовна
въздишка,
плащам висока цена.
Прегръдки нежни,
целувки страстни,
любовни думи
в омайни нощи.
Защо отне ми
съдба?
Сърцето си погребах,
душата в черно я обвих,
тъгата спътница е моя,
болката другар.
Сълзи горещи парят,
устни тихо пак повтарят
обичам, обичам те любов.
И вричам се отново
пред гроб студен,
че любов единствена
е той за мен.
За всяка моя сълза,
за всяка не сбъдната
мечта
днес проклинам те
съдба.
© Михаила Василева Всички права запазени