16.02.2010 г., 16:32 ч.

Съдба 

  Поезия » Философска
607 0 2

                                                            Съдба

 

В този толкова глобален свят,

все по-самотна и объркана се чувствам,

не мога себе си да преоткрия,

да преоткрия, по-точно да открия.

 

Не сливат се в мен - душа и разум,

не искат да си подадат ръка,

душата ми - жадува тя за рая,

а разумът - за твърдата земя.

 

И смесват се - мечти с реалност,

мечтите са затуй мечти,

все гоним ги, не можем да ги стигнем,

веднъж попаднем ли в реалността,

те рухват и ни връщат на земята.

 

Душата ми е като волна птичка,

жадува тя за свобода,

но вързана е тя с окови тежки

и тъне в тялото ми - в пустота.

 

 

Нима безпомощна съм аз и слаба съм,

не пускам аз душата си от мен,

защото толкова жесток е този свят,

че винаги се връщам на земята.

 

15.10.2007 година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нямам думи, наистина не знам как да го опиша... Прекрасно е!
  • Все едно за мен е писано..Прекрасно стихотворение
Предложения
: ??:??