21.07.2006 г., 19:53 ч.

Съдба вредна 

  Поезия
772 0 1
Не е лесно да бъдеш
добър в човешките очи
и да си във свят,в който
има само измама и лъжи.
Този свят е пълен със измама
и престъпления под наслов
и е трудно да намериш
истинската любов.
Искам да бъда аз със теб,
но трябва всекидневно да крада
за да има малко хлеб.
Красавица си ти голяма
в това просто спор няма,
но в този свят с измама
за мене ти си жива рана.
А любовта ни бе пропиляна
от кражба и измама.
Та немога аз дори
в огледалото да се погледна.
Защото виждам аз
картинка зла и бледна.
Ще чакам аз този ден,
в който измамата ще свърщи
доброто ще я прекърщи
и ще спра да се чувствам
като пълен кретен.
Но този ден сякащ е далече
това не се търпи вече
измами,кражби бе човече.
Съдбата в момента
тя е вредна.
Надеждата умира последна.

© Георги Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Имаш идея, личи си, но по толкова ужасен начин е поднесена на читателя, че се загубва. В поезията трябва да има красота и послание.

    за да има малко хлеб... - Това на какво ти прилича. Извинявай, че съм рязка, но ти не правиш опити да се усъвършенстваш. Поздрави.
Предложения
: ??:??