3.07.2011 г., 11:28 ч.

Съдбата е кучка 

  Поезия » Философска
1586 0 0

"Съдбата е кучка"

Съдбата е коварна кучка -
усмихва се, но не на всеки,
на Дявола проклет е внучка -
оглеждай тъмните пътеки!

Недей мисли, че все към тебе
отправя погледа си влажен -
за нея ти си непотребен,
за нея ти си маловажен!

Целува те с език отровен,
притиска устните ти с длани,
а ти - почувствал се виновен -
сам пиеш кръв през свойте рани.

Илюзията, че е твоя,
така че ще е чак до края,
подтиква те сега в прибоя
да скочиш и да търсиш Рая...

*                      *                    *

Съдбата е корава кучка -
тя може да пребие всеки,
на Дявола и курва е, и внучка -
ще смуче кръв от теб во веки...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??